Менаџмент форум Југоисточне Европе

20.09.12

Закључци Менаџмент форума југоисточне Европе

Менаџмент форум југоисточне Европе одржан је 19-20.9.2012. у Београду, са преко 250 учесника и 65 панелиста. Први дан обележиле су четири пленарне сесије и четири панела са више од 40 говорника. Скуп су отворили Александар Влаховић, председник Савеза економиста Србије и Милош Бугарин, председник Привредне коморе Србије. Према речима Александра Влаховића реформа јавног сектора представља предуслов за економски опоравак јер само се тиме омогућавају бољи услови пословања. Уводно излагање одржали су специјални гости форума - Ивица Дачић, председник Владе Републике Србије и Индермит Гил, главни економиста Светске банке за Европу и средњу Азију.

Прочитајте целу вест
13.09.12

Менаџмент форум Југоисточне Европе у Београду

Bисоки државни званичници и утицајни пословни лидери о функционисању привреда у пост-транзиционом периоду

13. септембар 2012 – Менаџмент форум југоисточне Европе, на којем ће пословни лидери разматрати проблеме функционисања привреда после транзиције и конкурентности у југоисточној Европи, али и проблеме реструктурирања, финансијског управљања и управљања људским ресурсима у компанијама, биће одржан 19. и 20. септембра у Београду.

Један од најважнијих економских догађаја у Србији и региону окупиће високе државне званичнике, утицајне привреднике, међународне стручњаке, професоре, директоре највећих јавно-комуналних предузећа, банкаре и економске аналитичаре који ће покушати да нађу решење за проблеме пост-транзиционих привреда, посебно из угла привредних субјеката.

Прочитајте целу вест
26.05.12

Менаџмент форум југоисточне Европе

Како побољшати конкурентност у југоисточној Европи: контекст, стратегија, економске политике и улога пословних лидера


Београд, 19-20. септембар, 2012 


Под покровитељством Владе Републике Србије Организатори:


У сарадњи са:
Јасно је да привреда југоисточне Европе покушава да се опорави од рецесије са дуплим дном неуобичајене дубине и трајања. Смањење пореских прихода, стимулисана потрошња у условима пада пореских прихода и брзи раст издатака за здравствену заштиту због старења становништва стварају дефиците и дугове владама. У исто време националне привреде југоисточне Европе се суочавају са мање видљивим али још већим изазовом, структурним променама које би могле да трајно наруше конкурентност. Данас је претња за креаторе економске политике да се ништа не учини најозбиљнији проблем. Такође, ако влада и пословни лидери реагују само на рецесију и не суоче се са дубљим изазовима, привреда која остане после њих имаће слабе изгледе да преживи у дугом року.

Прочитајте целу вест

Зборници

Радови са Менаџмент форума југоисточне Европе се објављују у часопису "Економика предузећа"
2006
2007
2008

Информације

Савез економиста Србије
Булевар Михајла Пупина 147
11070 Нови Београд
Добрињска 11
11000 Београд
Тел: +381 11 3613-409; 2644-980
Факс: +381 11 3629-689
Е-пошта: office@ses.org.rs