Менаџмент форум Југоисточне Европе

12.06.11

О форуму

Менаџмент форум југоисточне Европе наставља традицију Милочерског економског форума који се непрекидно одржавао од 1993-2008. године у организацији Савеза економиста Србије и у сарадњи са Савезом економиста Црне Горе, преношењем фокуса са макроекономских на практична питања функционисања привреда после транзиције. Милочерски економски форум је био усредсређен на основне транзиционе процесе у земљама у региону: приватизацију/реструктурирање, стабилизациону политику, институционалне промене и реиндустријализацију.  Менаџмент форум југоисточне Европе се бави проблемима пост – транзиционих привреда посебно из угла привредних субјеката -предузећа, банака и финансијских посредника. У фокусу су проблеми пословне стратегије, реструктурирања, финансијског управљања, стратегијског маркетинга, управљања људским ресурсима као и прилагођавања најбољим решењима светске праксе. Суорганизатори форума су Савез економиста Србије, Пословна школа Блед и Хрватско друштво економиста (од 2011).

12.06.11

Завршен je Mенаџмент форум југоисточне Европе Опатија 2011

Менаџмент форум југоисточне Европе Опатија 2011 одржан је 9. и 10. јуна 2011. у Гранд Хотелу Адриатиk у Опатији под називом "Југоисточна Еуропа и ЕУ – Поглед унапред". Организатори Форума су Савез Економиста Србије, Хрватско друштво економиста и ИЕДЦ – Пословна школа Блед. Земље југоисточне Еуропе ће до 2020. године пролазити одлучујућу фазу развоја у којој би коначно требало савладати транзиционе проблеме и прикључити се европској заједници народа. У том раздобљу очекују нас бројни развојни изазови економске, технолошке, еколошке и друге природе, да политичке проблеме не спомињемо јер сматрамо да су углавном савладани, али ни они нису искључени. Оно што је у фокусу је да земље које чине СЕЕ групу морају надокнадити изгубљене деведесете у којима се продубио развојни јаз између њих и европског окружења.

Прочитајте целу вест
11.06.11

Менаџмент форум Југоисточне Европе 2011

Менаџмент форум југоисточне Европе 2011 одржан је 9. и 10. јуна у Опатији под називом "Југоисточна Еуропа и ЕУ – Поглед унапред". Организатори Форума били су Савез Економиста Србије, ИЕДЦ – Пословна школа Блед и Хрватско друштво економиста.

Форум је организован је  с циљем пружања увида у бројне изазове који очекују земље ове регије у следећем десетогодишњем раздобљу. Програмски саветовање је било фокусирано на управљање променама у динамичном економском окружењу. Скуп је имао за циљ да на нивоу међурегионалне сарадње пронађу одговори на питања развоја управљачких технологија, знања и техника које ће осигурати бржи економски развој у стабилнијим условима. Осим тога овај скуп је и својеврстан пословни форум на коме су се разматрале могућности и проблеми економског повезивања регије, повећања међусобне економске сарадње и посебно коришћења синергијских учинака према тржишту.

Саветовање је организовано кроз пленарне сесије, панел расправе и неформално комуницирање међу учесницима. Форуму је присуствовало преко 200 најпознатијих економских и политичких стратега из регије, као и водећи привредници, представници невладиних организација, истакнути стручњаци из свих трију земаља организатора, али и из других земаља региона и ЕУ.

Запажено је присуство великог броја представника штампаних медија и телевизија из региона.

Погледајте галерију слика

Зборници

Радови са Менаџмент форума југоисточне Европе се објављују у часопису "Економика предузећа"
2006
2007
2008

Информације

Савез економиста Србије
Булевар Михајла Пупина 147
11070 Нови Београд
Добрињска 11
11000 Београд
Тел: +381 11 3613-409; 2644-980
Факс: +381 11 3629-689
Е-пошта: office@ses.org.rs