Менаџмент форум Југоисточне Европе

18.09.10

Менаџмент форум Југоисточне Европе 2010

Дводневни Менаџмент форум југоисточне Европе 2010 под називом "Економска будућност и менаџерски изазови" се одржао од 16-17. септембра у сарадњи Савеза Економиста Србије и ИЕДЦ Пословне школе Блед. Форум је окупио преко 300 учесника, чланова борда компанија, банака и других финансијских посредника, топ менаџера, највиших представника регулаторних тела и владиних агенција, као и представника научних институција из 17 земаља. На Форуму су учесници тражили одговоре на питања о економској будућности и изазовима менаџмента у циљу постизања високог раста и благостања у југоисточној Европи и шире.

Делегацију Србије чинили су представници најугледнијих привредних асоцијација (Удружења корпоративних директора Србије, Српског пословног клуба “Привредник” и Српске асоцијације менажера), а запажено је и учешће Божидара Ђелића, потпредседника Владе Србије, Митје Гаспарија, министра за развој и европске послове у Влади Словеније, Грегора Голобича, министра за високо образовање, науку и технологију у Влади Словеније, професора Херманна Симона, директора консултантске куће Симон-Кутхер&Партнерс, Ерхада Бусека, председника Института за дунавски регион и централну Европу и других значајних учесника.

Скуп је био медијски изузетно пропраћен и имао је позитиван ођек у јавности. Запажено је присуство преко 40 представника штампаних медија и телевизија из великог  броја земаља: Србија (РТС, ТВ Авала, Тањуг), Словенија (РТВ Сло, Дневник, Дело, Заложба Капитал, Тхомсон Реутерс), Хрватска (Бусинесс.хр, Вјесник, ДеалЊатцх Цроатиа), Аустрија (ОРФ), БиХ (Дневни аваз, Бусинесс Магазин), Мађарска (Њорлд Њееклy Ецономy), Македонија (Сител ТВ, Капитал Медиа Гроуп, Даилy Вечер) и бројни други, а велику пажњу изазвало је и извештавање од стране угледног британског Финанциал Тимес-а и Харолд Трибуне-а.

Погледајте галерију слика

Зборници

Радови са Менаџмент форума југоисточне Европе се објављују у часопису "Економика предузећа"
2006
2007
2008

Информације

Савез економиста Србије
Булевар Михајла Пупина 147
11070 Нови Београд
Добрињска 11
11000 Београд
Тел: +381 11 3613-409; 2644-980
Факс: +381 11 3629-689
Е-пошта: office@ses.org.rs