Завршен је Копаоник бизнис форум 2012

14.12.17

Меморандум о разумевању

На конструктивном састанку одржаном 9. децембра 2017. у Бечу, амб. др Елена Кирчева, генерални секретар Бечког економског форума и Александар Влаховић, председник Савеза економиста Србије, потврдили су заједничку посвећеност успостављању ефикасне и прагматичне  регионалне сарадње између земаља чланица Бечког економског форума, формалним потписивањем Меморандума о разумевању. Како је раније договорено, ова сарадња подразумева заједничке активности на промоцији регионалног економског повезивања и подстицаја регионалног инвестирања,  као и заједничку организацију конференција.
Током овог састанка, председник Влаховић је уручио Бечком економском форуму Повељу у част дугогодишње сарадње и изузетног доприноса остваривању програмских циљева Савеза економиста Србије.

Ове престижне награде додељене су поводом прославе 70. година успешног рада Савеза економиста Србије у новембру 2017. године у Београду. 

Погледајте галерију слика
05.12.17

XXV Копаоник бизнис форум

Савез економиста Србије и Удружење корпоративних директора Србије, у партнерству са компанијом Mastercard, организују XXV Копаоник бизнис форум. Овогодишњи форум биће одржан од 04-07. марта 2018. у Конгресном центру хотела Гранд на Копаонику. Ове године очекујемо преко 1500 учесника, уважених професора, државних званичника, чланова дипломатског кора, пословних људи, домаћих и страних инвеститора, представнике међународних финансијских организација. Последњих девет година концепцијски покровитељ форума је Председник Владе Републике Србије.

Централна тема Форума је:

BEYOND EXPANSIONARY AUSTERITY: What Serbia’s economy should do to transfigure fiscal stability into sustainable growth?

Програм форума, његова структура и листа учесника биће објављени до 15. децембра ове године на сајту Савеза економиста Србије www.ses.org.rs. Пријава учесника почиње 10. јануара 2018. године.

Као организатори Копаоник бизнис форума, желимо да одржавамо и негујемо сарадњу између релевантних учесника и на тај начин понудимо  интерактивну платформу у склопу које постоји дијалог, расправа, размена мишљења и ширење стручних знања. На крају Форума, презентоваћемо документ “Копаоник консензус”, који ће сублимирати најважније закључке тродневног рада и који ћемо упутити Влади Републике Србије и Народној банци Србије. То ће бити наш допринос креирању изводљивих и ефикасних политика у жељи да наставак економске транзиције Србије буде бржи и квалитетнији.

27.11.17

Јача сарадња Савеза економиста Србије и Удружења економиста РС - У плану заједнички пројекти

Савез економиста Србије и Удружење економиста Републике Српске потписали су у петак (24. новембра 2017. године) у Београду Меморандум о сарадњи, чиме ће се интензивирати заједничко деловање два струковна удружења.

Меморандумом који су потписали председник Савеза економиста Србије Александар Влаховић и извршни директор Удружења економиста РС Саша Грабовац, предвиђа се јачање сарадње два удружења са циљем бржег развоја економија Републике Српске и Србије, наводи се у саопштењу.

Меморандум предвиђа организацију заједничких догађаја као што су конференције, семинари, форуми, али и израду заједничких развојних пројеката и стручних публикација из области економије, као и сарадњу са привредом.

Погледајте објављен текст на сајту овде.

Strana:  1  2  3  4  5  6  7  8  [9]  10  >>  kraj
Samit ministara finansija, guvernera i direktora poreskih uprava regiona
Kopaonik 2018
Партнер
Mastercard
Генерални спонзори
NLB
Blinking

Чланство у ИЕА


Информације

Савез економиста Србије
Булевар Михајла Пупина 147
11070 Нови Београд
Добрињска 11
11000 Београд
Тел: +381 11 3613-409; 2644-980
Факс: +381 11 3629-689
Е-пошта: office@ses.org.rs