Завршен је Копаоник бизнис форум 2012

14.06.17

Самит - Бечићи 2017

Магазин НИН, најтиражнији и најутицајнији недељник у Србији 16. и 17. јуна 2017. у Бечићима у хотелу „Сплендид“ организује традиционални, шести по реду Самит министара финансија, гувернера централних банака и директора пореских управа свих земаља региона на тему „Финансијска стабилност региона у новом глобалном окружењу“. Од ове године СЕС ће бити  институционални партнер овог значајног регионалног скупа. На скупу се очекују гувернери и министри финансија земаља региона, представници Светске алијансе за финансијску инклузију (АФИ), Светске банке, ЕБРД, централних банака, министарстава за рад и социјалну политику, компаније Mastercard и банака региона.

На дводневном скупу, гувернери централних банака дискутоваће о бољој координацији монетарне и фискалне политике, утицају квантитативних олакшица ЕБЦ, новој политици ФЕД-а,  инфлацији, проблематичним кредитима, каматним стопама, улози ММФ-а, као и бољој регионалној сарадњи. Неке од тема на панелу министара финансија биће ефекти фискалне консолидације и мере за стабилизацију јавних финансија, убрзање привредног раста, смањење јавног дуга, сива економија, уравнотежени буџет, утицај европских интеграција на јавне финансије региона, структурне реформе. На панелу посвећеном финансијској инклузији биће речи о глобалном партнерству за финансијску инклузију, принципима добре финансијске инклузије, новим технологијама, едукацији и заштити корисника финансијских услуга, новим финансијским производима, друштвено одговорном пословању.

Агенда самита

22.05.17

Меморандум о сарадњи

Након успешно завршене конференције Бечки економски разговори-Београдски састанак 2017, Савез економиста Србије и Vienna Economic Forum су потписали Меморандум о дугорочној сарадњи на промоцији регионалног економског повезивања и подстицаја регионалног инвестирања као и заједничкој организацији конференција у земљама региона Западног Балкана. Меморандум су потписали Amb. Dr. Elena Kirtcheva, генерални секретар Vienna Economic Foruma и г. Александар Влаховић, председник Савеза економиста Србије. На овај начин Савез економиста Србије наставља са реализацијом своје регионалне активности. Организатори конференције захваљују Привредној комори Србије на подршци у реализацији овогодишњег догађаја.

Погледајте галерију слика
24.04.17

Vienna Economic Talks – Belgrade Meeting 2017

Савез економиста Србије и Vienna Economic Forum под покровитељством председника Европске комисије Jean-Claude Junckera-a организују Vienna Economic Talks – Belgrade Meeting 2017. Конференција ће се одржати 21-22. маја 2017. у Привредној комори Србије. Након регистрације и прве вечерње сесије, биће уприличен коктел добродошлице у хотелу Метропол. На скупу који промовише регионалну сарадњу и европску орјентацију Србије очекује се присуство високих званичника Владе, премијера, као и водећих представника привредног окружења.

Vienna Economic Forum је основан 2004. године са циљем популаризације и промоције инвестиционих могућности и привредне сарадње између земаља и територија које се налазе у региону од Јадранског до Црног мора (Албанија, Босна и Херцеговина, Бугарска, Хрватска, Македонија, Молдавија, Црна Гора, Словенија, Турска, Украјина и Косово) са седиштем у Бечу. Идеју Dr. Elene Kircheve, амбасадора Бугарске у Бечу, подржале су најреспектабилније компаније и предузетници у Аустрији. Од свог оснивања Vienna Economic Forum је организовао велики број конференција у Букурешту, Београду, Охриду, Истанбулу, Бечићима, Тирани и другим градовима под покровитељством премијера земаља домаћина. Председник ове угледне организације је Dr. Erhard Busek, бивши аустријски вицеканцелар и специјални координарор Пакта за стабилност југоисточне Европе.

Програм форума
Видео материјал с форума

Погледајте галерију слика
Strana:  početak  <<  [11]  12  13  14  15  16  17  18  19  20  >>  kraj
Samit ministara finansija, guvernera i direktora poreskih uprava regiona
Kopaonik 2018
Партнер
Mastercard
Генерални спонзори
NLB
Blinking

Чланство у ИЕА


Информације

Савез економиста Србије
Булевар Михајла Пупина 147
11070 Нови Београд
Добрињска 11
11000 Београд
Тел: +381 11 3613-409; 2644-980
Факс: +381 11 3629-689
Е-пошта: office@ses.org.rs