Савез економиста Србије

06.02.19

Данијел Цвјетићанин

После дуге и тешке болести,  у недељу 03. фебруара преминуо  Данијел Цвјетићанин, дугогодишњи професор Економског факултета Универзитета у Београду.

Комеморација поводом смрти професора Цвјетићанина одржана је у Савезу економиста Србије. У присуству великог броја колега, пријатеља и поштовалаца, о професору Цвјетићанину су говорили Александар Влаховић, Јуриј Бајец и Миодраг Зец.

Истакнуто је да је, поред универзитетске каријере, професор Цвјетићанин био ангажован и као економски саветник Србије и председника СР Југославије. Као сарадник Института за економику индустрије и Економског института, професор Цвјетићанин је учествовао у изради бројних пројеката који су се бавили питањима регионалног економског развоја, конципирања економске политике, као и реструктурирања великих предузећа. Био је део тима који је припремио Стабилизациони програм гувернера Аврамовића 1994. године. Од 1990. био је члан Председништва Савеза економиста Србије. Професор Цвјетићанин је учествовао  на бројним домаћим и медјународним научним скуповима. Објавио је велики број радова из области операционих истраживања, управљачких модела и метода, квантитативне финансијске анализе. Професор Цвјетичанин је био уредник часописа Економска мисао.

Повратак на претходну страну
Samit ministara finansija, guvernera i direktora poreskih uprava regiona
Kopaonik 2018
Партнер
Mastercard
Генерални спонзори
NLB
Blinking

Чланство у ИЕА


Информације

Савез економиста Србије
Булевар Михајла Пупина 147
11070 Нови Београд
Добрињска 11
11000 Београд
Тел: +381 11 3613-409; 2644-980
Факс: +381 11 3629-689
Е-пошта: office@ses.org.rs