Савез економиста Србије

21.12.18

СТРУКТУРНЕ РЕФОРМЕ Као предуслов за постизање већег привредног раста у земљама региона Западног Балкана

СТРУКТУРНЕ РЕФОРМЕ Као предуслов за постизање већег привредног раста у земљама региона Западног Балкана - Јавна дебата: "Изазови регионалне економске сарадње" са Александром Влаховићем

Настављајући успешну праксу организовања дебата од интереса за пословну заједницу како би се разговарало о питањима значајним за економски развој, 13. децембра 2018. године, у Привредној комори Македоније, у присуству великог броја привредника одржана је панел дискусија на тему "Изазови регионалне економске сарадње", на којој су учествовали председник Привредне коморе Македоније Бранко Азески и председник Савезе економиста Србије Александар Влаховић.

На трибини се разговарало о изазовима регионалне економске сарадње као неопходном предуслову за будућност Западног Балкана у целини и за сваку земљу појединачно, како је Копаоник бизнис форум  је израстао у један од најзначајнијих догађаја за пословну заједницу, као и о спровођењу процеса приватизације у овим земљама.

Присутни привредници су отворили расправу на неколико питања, укључујући и питања о утицају модела приватизације који је спроведен у овим земљама на актуелна економска кретања, утицај дуга на укупна макроекономска кретања, као и препоруке за постизање вишег стандарда и веће стопе привредног раста.

У склопу препорука, Влаховић је нагласио да је неопходно радити на јачању регионалне економске сарадње, имајући у виду да су земље региона мале и недовољно конкурентне, привлачењу страних директних инвестиција, али и подстицању домаћих улагања, преузимању корака за структурне реформе и изградњи јаких институција које ће одговорити на потребе тржишта, као и стварању услова за раст и развој малих и средњих предузећа.

Повратак на претходну страну
Samit ministara finansija, guvernera i direktora poreskih uprava regiona
Kopaonik 2018
Партнер
Mastercard
Генерални спонзори
NLB
Blinking

Чланство у ИЕА


Информације

Савез економиста Србије
Булевар Михајла Пупина 147
11070 Нови Београд
Добрињска 11
11000 Београд
Тел: +381 11 3613-409; 2644-980
Факс: +381 11 3629-689
Е-пошта: office@ses.org.rs