Савез економиста Србије

28.05.18

Копаоник бизнис форум 2018

Јубиларни 25. Копаоник бизнис форум одржан је од 4-7. марта 2018. у Конгресном центру хотела Гранд на Копаонику на тему „Шта после фискалне консолидације: како фискалну стабилност мерама економске политике претворити у одржив раст и развој“. Током јубиларног 25. Копаоник бизнис форума одржано је 22 панела, 3 пленарне сесије, 6 специјалних догађаја и 3 специјална обраћања, посвећених најактуелним темама као што су дигитализација, образовање, креативна економија и развој науке, док су централне теме традиционално биле посвећене структурним реформама, реструктурирању државних предузећа, завршетку приватизације, конверзији добрих макроекономских услова у одрживи раст, инвестицијама, као и геополитичкој позицији Србије и темпу напретка ка ЕУ. Најважнији закључци и препоруке четвородневног конструктивног рада и дискусије биће сумирани у документу „Копаоник консензус“ и упућени релевантним институцијама и компанијама. То ће бити наш допринос креирању изводљивих и ефикасних политика у жељи да наставак економске транзиције Србије буде бржи и квалитетнији.


Форум су традиционално организовали СЕС и Удружење корпоративних директора Србије, уз партнерство компаније Mastercard, која ће и наредне три године бити партнер форума, што за организаторе представља додатну стабилност у подизању квалитета овог догађаја. Покровитељ форума је као и претходних година био председник Владе Републике Србије. 

Копаоник Бизнис Форум окупља реномиране стручњаке и еминентна имена домаће и регионалне привредне и политичке сцене. У протеклих 25 година основне теме одражавале су временски тренутак у коме се Форум организовао, али је заједничко упорно инсистирање на брзој и ефикасној економској транзицији, односно на неопходности ефикасног реформисања јавног сектора. Циљ организатора је изградња платформе за аргументовану, конструктивну расправу, критичку анализу оног што је урађено, као и концептуално дефинисање одрживе економске политике. Организацијом овогодишњег Форума, са преко 140 уводничара и панелиста, 1200 учесника, 130 акредитованих новинара из земље и иностранства, циљ је остварен и још једном је потврђено да је Копаоник бизнис форум најважнији догађај ове врсте који се организује у Србији. Баш као што је Светски економски форум у Давосу својеврсни reality check на глобалном плану, Форум је место на коме се сумирају резултати економске политике наше земље између два догађаја. Последњих година Форум добија снажну регионалну димензију.

Форум је имао изузетан одјек у јавности. Поред статистичког скока броја објава у домаћим и медијима у региону, током извештавања о овогодишњем форуму забележено је и значајно увећање позитивног публицитета. Анкета спроведена међу учесницима форума потврдила је његов висок квалитет и репутацију у стручној јавности. 

Повратак на претходну страну
Samit ministara finansija, guvernera i direktora poreskih uprava regiona
Kopaonik 2018
Партнер
Mastercard
Генерални спонзори
NLB
Blinking

Чланство у ИЕА


Информације

Савез економиста Србије
Булевар Михајла Пупина 147
11070 Нови Београд
Добрињска 11
11000 Београд
Тел: +381 11 3613-409; 2644-980
Факс: +381 11 3629-689
Е-пошта: office@ses.org.rs