Савез економиста Србије

31.05.18

Бечки економски форум - разговори у Софији

Конференција Бечког економског форума – разговори у Софији отворена је 17. маја неформалним скупом на коме су учествовали високи представници економског и политичког живота из региона. На скупу је говорио председник СЕС-а Александар Влаховић. Званични део Форума „Политика сусреће економију“одржан је 18. маја, а о актуелним темама попут економске сарадње између земаља западног Балкана као важног фактора ЕУ интеграција, дигитализације и роминга разговарали су економски и дипломатски лидери из Европе и региона, међу којима су били премијери Западног Балкана и представници најзначајнијих економских институција.

Овај скуп пратио је Самит ЕУ и Западног Балкана о европској перспективи, развоју и сарадњи који је одржан 17. маја у главном граду Бугарске.

Бечки економски форум је основан 2004. године са циљем популаризације и промоције инвестиционих могућности и привредне сарадње између земаља и територија које се налазе у региону од Јадранског до Црног мора са седиштем у Бечу. За 14 година постојања, Бечки економски форум континуирано је јачао своју улогу како у региону југоисточне Европе, тако и у другим земљама ЕУ и ван ЕУ. Потписивањем Меморандума о дугорочној сарадњи и чланством у овој престижној организацији СЕС активно учествује на конференцијама у земљама региона Западног Балкана у циљу промоције регионалног економског повезивања и подстицаја регионалног инвестирања.

Повратак на претходну страну
Samit ministara finansija, guvernera i direktora poreskih uprava regiona
Kopaonik 2018
Партнер
Mastercard
Генерални спонзори
NLB
Blinking

Чланство у ИЕА


Информације

Савез економиста Србије
Булевар Михајла Пупина 147
11070 Нови Београд
Добрињска 11
11000 Београд
Тел: +381 11 3613-409; 2644-980
Факс: +381 11 3629-689
Е-пошта: office@ses.org.rs