Савез економиста Србије

29.05.18

Јахорина економски форум

Удружење економиста Републике Српске SWOT у сарадњи са СЕС-ом и под покровитељством председника Републике Српске Милорада Додика, организовало је трећи Јахорина економски форум под називом „Регионална сарадња као важна полуга економског развоја земаља ЈИЕ“. Јахорина економски форум 2018 одржан је 03. и 04. маја ове године на Јахорини, у хотелу Термаг.

Форум на коме је у фокусу била регионална сарадња као важна полуга економског развоја земаља југоисточне Европе присуствовало је око 450 учесника. Међу њима су били Ана Брнабић – премијер Републике Србије, Жељка Цвијановић – премијер Републике Српске, Милорад Додик – председник Републике Српске, Драган Човић хрватски члан Председништва БиХ, министри из региона, представници дипломатског кора, представници академске заједнице и велики број привредника.

Главне теме дводневног форума биле су регионална сарадња, сива економија, нецаринске баријере и одлив радне снаге. На панелима се говорило и о значају банкарства у развоју и подршци привреди, као и јавном сектору, дигитализацији, јавно-приватном партнерству као моделу финансирања јавних пројеката, улагању у науку и културу, електронској управи.

СЕС и  Удружење економиста Републике Српске  SWOT, потписали су 24. новембра прошле године у Београду Меморандум о сарадњи, чиме ће се интензивирати заједничко деловање два струковна удружења.

Повратак на претходну страну
Samit ministara finansija, guvernera i direktora poreskih uprava regiona
Kopaonik 2018
Партнер
Mastercard
Генерални спонзори
NLB
Blinking

Чланство у ИЕА


Информације

Савез економиста Србије
Булевар Михајла Пупина 147
11070 Нови Београд
Добрињска 11
11000 Београд
Тел: +381 11 3613-409; 2644-980
Факс: +381 11 3629-689
Е-пошта: office@ses.org.rs