Савез економиста Србије

15.10.15

Извештај за медије

Савез економиста Србије у сарадњи са Привредном комором Црне Горе и Савезом економиста Црне Горе организује регионалну Конференцију о економији која ће се одржати 22-23. октобра 2015. године у хотелу „Сплендид“ у Бечићима. Конференција је заједничка иницијатива поменутих организација, које годинама уназад успешно организују скупове у својим земљама - Копаоник бизнис форум и Конференција Економија Црне Горе.

Будући да је Европска Унија одредиште свих земаља региона које се налазе у различитим фазама процеса европских интеграција, а да она сама има бројне структурне проблеме који доводе до различитих погледа о наставку интеграција, с једне стране, као и да је регион велико тржиште и потенцијал за међусобну сарадњу и заједнички наступ на другим тржиштима, с друге стране, последично, Програмски одбор је предвидео да тема овогодишње конференције буде:

„Ефикасност приступања ЕУ и унапређење регионалне конкурентности“.

Током дводневне конференције учесници ће кроз панеле разговарати о стању и перспективама ЕУ интеграција региона Западног Балкана, повезаности економија Србије и Црне Горе и могућностима за унапређење сарадње, пословању у региону из угла домаћих привредника, домаћих и страних инвеститора, улози финансијског сектора у привредном опоравку, образовању, предузетништву и иновацијама, развоју туризма, саобраћајне инфраструктуре и потенцијалима пољопривредно прехрамбеног сектора.

Конференцију ће отворити председник Владе Црне Горе г. Мило Ђукановић и председник Владе Републике Србије г. Александар Вучић, који су уједно и покровитељи овог значајног регионалног догађаја. Учешће на конференцији потврдили су министри, угледни привредници, страни инвеститори, представници међународних финансијских институција и економски аналитичари. На конференцији се очекује око 400 учесника из региона.

Пријава за конференцију траје до 16. септембра 2015. године. Више информација доступно је на сајту Савеза економиста Србије www.ses.org.rs.

Програмски одбор

Повратак на претходну страну
Samit ministara finansija, guvernera i direktora poreskih uprava regiona
Kopaonik 2018
Партнер
Mastercard
Генерални спонзори
NLB
Blinking

Чланство у ИЕА


Информације

Савез економиста Србије
Булевар Михајла Пупина 147
11070 Нови Београд
Добрињска 11
11000 Београд
Тел: +381 11 3613-409; 2644-980
Факс: +381 11 3629-689
Е-пошта: office@ses.org.rs