Председништво Савеза економиста Србије

Топлица Спасојевић

Топлица СпасојевићТоплица Спасојевић рођен је 1956. године. Дипломирао је на Економском факултету у Београду. Током каријере, која је отпочела 1981. године у Yugoslavia Commerce-у, био је на различитим руководећим функцијама, од директора сектора до генералног директора, председника Управног одбора и директора фирме у Великој Британији и Русији. Почетком деведесетих, суоснива фирму ИТМ, која врло брзо постаје лидер југоисточне Европе у дистрибуцији, логистици и производњи. Сарадња са светски познатим фирмама и брендовима, као што су: Sony, Nike, Gillette, L’Oreal, GlaxoSmithKline, Unilever, SCA, Tommy Hilfiger, Siemens, Bosh и др. ИТМ је, такође, значајан лидер у угљу, челику, петрохемијским производима, репроматеријалима и опреми за пиварску и прехрамбену индустрију. ИТМ је данас холдинг од 15 компанија у 7 земаља, са 1.500 запослених. Етичко и социјално одговорно пословање, један су од постулата које је господин Спасојевић уградио у темеље ИТМ групе, али и у многе струковне организације којима је био оснивач и руководилац.

Данас је активан као председник Удружења корпоративних директора Србије (УКДС); потпредседник саветодавног одбора НАЛЕД-а; члан скупштине Привредне коморе Београда, потпредседник Удружења послодаваца Србије, члан председништва Савеза економиста Србије, члан клуба „Привредник“. Био је потпредседник Привредне коморе Београда, потпредседник НАЛЕД-а, члан Националног савета за конкурентност Републике Србије, члан Савета Министарства економије, члан Националног савета за привредни опоравак, председник Стручног Савета за Супербранд Србија 2012/2013, члан Управног одбора Достигнућа младих, као и других организација.

Поред деловања у привредној сфери, господин Спасојевић је активан и на плану културе и уметности, пре свега путем подршке Београдској филхармонији, позориштима, изложбама и фондовима, као што су: Фонд Лаза Костић и Фонд солидарности. Као бивши спортиста, наставио је са активностима у руководству спортских организација.

Био је члан СД „Црвена Звезда“, члан Управног одбора КК „Црвена Звезда“ и председник ФК „Црвена Звезда“. Данас је председник Управног одбора Тениског савеза Србије.

Све активности господина Спасојевића, на привредном, друштвеном и спортском плану, јесу усмерене да се створи боља економска и друштвена клима, која би омогућила даљи развој друштва.

За своја залагања био је награђен међународним наградама за менаџмент од стране компанија Sony и Nike. Добитник је признања Клуба привредних новинара Србије „Пословни човек 2006. године, Признања Привредник деценије 2011. године, као и бизнисмена године (награда Планета Бизниса) за 2011. годину.

Повратак на претходну страну

Колективни чланови

Списак колективних чланова

Информације

Савез економиста Србије
Булевар Михајла Пупина 147
11070 Нови Београд
Добрињска 11
11000 Београд
Тел: +381 11 3613-409; 2644-980
Факс: +381 11 3629-689
Е-пошта: office@ses.org.rs