Председништво Савеза економиста Србије

Горан Питић

Горан ПитићГоран Питић је редовни професор и председник Савета Факултета за економију, финансије и администрацију (ФЕФА), као и председник Управног одбора банке Societe Generale Srbija. Такође је члан Управног одбора привредног друштва Металац Холдинг из Горњег Милановца.

Докторирао на Економском факултету Универзитета у Београду. Звање магистра је стекао на два факултета – на Економском факултету у Београду и на Катедри за економију Универзитета у Торонту. Специјализирао је економију (последипломске студије из области Квантитативне развојне економије) на Универзитету у Ворвику у Великој Британији школске 1991/92. године. Такође се усавршавао на Лондонској школи економије и учестовао у великом броју стручних програма на универзитетима у Француској и Америци, као и при институтима који се баве финансијским тржиштима. Од октобра 2000. до марта 2004. године, био је министар за економске односе са иностранством у првој демократској Влади Републике Србије.

Члан је председништва Савеза економиста Србије, Удружења корпоративних директора, члан Управног одбора Удружења банака Србије. Објавио је пет књига у сарадњи са другим ауторима, као и многобројне радове у домаћим и страним публикацијама. Учествовао је у низу домаћих и међународних конференција. На ФЕФА предаје Макроекономију.

Говори три страна језика: енглески, француски и шпански.

Повратак на претходну страну

Колективни чланови

Списак колективних чланова

Информације

Савез економиста Србије
Булевар Михајла Пупина 147
11070 Нови Београд
Добрињска 11
11000 Београд
Тел: +381 11 3613-409; 2644-980
Факс: +381 11 3629-689
Е-пошта: office@ses.org.rs