Председништво Савеза економиста Србије

Борис Маровић

Борис МаровићБорис Маровић рођен је у Le Havre у Француској. Завршио је средњу економску школу у Новом Саду, дипломирао на Економском факултету у Суботици, где је магистрирао и докторирао из области тржишта осигурања. Своје богато радно искуство почео је да стиче у банкарству, пољопривреди и осигурању. У ЗОИЛ Војводина радио је на пословима директора заједнице ризика за осигурање моторних возила. Налазио се на месту помоћника генералног директора ЗОИЛ Нови Сад, генералног директора ВОЈВОДИНА РЕ, заменика генералног директора ДУНАВ РЕ, директора Главне филијале ВОЈВОДИНА РЕ, помоћника генералног директора ДДОР Нови Сад и директора Дирекције за реосигурање Нови Сад-РЕ. Био је председник УО ДДОР Нови Сад.

Проф. Маровић је гостујући професор Новосадског Универзитета, односно факултета Техничких наука у Новом Саду. Професор emeritus Борис Маровић је предавач Независном универзитету у Бања Луци и факултету УДГ у Подгорици.

Прошао је сва звања од доцента до редовног професора на Економском факултету Универзитета у Новом Саду, као и звање редовног професора Факултета техничких наука Универзитета у Новом Саду. Професор Маровић предавао је на редовним и последипломским студијама Економског факултета Универзитета у Новом Саду, Факултета техничких наука и Факултета за услужни бизнис у Новом Саду, на Економском факултету Универзитета у Подгорици, Нишу, Крагујевцу, Београду као и на БК Универзитету. Решењем Савезног секретаријата за развој и науку 2001. године именован је за експерта из области осигурања, транспорта и шпедиције.

Био је председник Савеза економиста Војводине, председник Савеза економиста Србије (два мандата) и председник Савеза економиста Србије и Црне Горе. Члан је председништва и извршног одбора Савеза економиста Србије. До сада је објавио 11 самосталних и 16 коауторских књига и преко 100 стручних и научних радова из области осигурања, транспорта и шпедиције. Живи и ради у Новом Саду.

Повратак на претходну страну

Колективни чланови

Списак колективних чланова

Информације

Савез економиста Србије
Булевар Михајла Пупина 147
11070 Нови Београд
Добрињска 11
11000 Београд
Тел: +381 11 3613-409; 2644-980
Факс: +381 11 3629-689
Е-пошта: office@ses.org.rs