Завршен је Копаоник бизнис форум 2012

10.10.16

Поглед са врха

Храброст, амбиција, вера у себе, знање - само су неке од особина које треба да поседује свако ко жели да постигне успех, а постављање и остваривање реалних циљева је прави пут ка томе, главна је порука данашњег завршног панела Форума младих лидера Србије на којем су говорили успешни привредници из реалног и банкарског сектора у Србији.

На панелу "Поглед с врха - визија и стратешке одлуке на путу до врха", на тродневном скупу који су организовали Савез економиста Србије и Бизнис инфо група, под покровитељством Копаоник бизнис форума, било је речи о матрици вредности у организацији компаније и управљању људима, како препознати таленте и унапредити способности будућих лидера...

Прочитајте целу вест
10.10.16

Друштвени активизам

Проблем нашег друштва jе размишљање да jе неко други крив и да систем треба да се побрине за наше потребе, а заправо jе потребно да променимо начин размишљања и ствар преузмемо у своjе руке, пошто jе и у Србиjи могуће направити резултат, поручио jе данас извршни директор EГЗИT фондациjе Иван Петровић на форуму младих лидера Србиjе.

Петровић jе оценио да, када би се енергиjа коjа се троши на кукање и плач, уложила на нешто конкретно, нико не би имао потребу да напушта државу у потрази за бољим животом. Oн jе као пример навео резултате истраживања из 2012. коjе jе показало да средњошколци као идоле виде народне певаче и криминалце, и да jе зато EГЗИT фондациjа понудила алтернативу кроз акциjу “Youth heroes” (млади хероjи).

Прочитајте целу вест
10.10.16

Развој заснован на знању

За реформу српског образовног система потребно је променити начин финансирања факултета и запошљавања на њима, али и омогућити да се најбољи студенти школују у иностранству, како би, када се врате, својим знањем, искуством и контактима променили систем, једна је од порука панела “Развој заснован на знању” на овогодишњем Форум младих лидера Србије.

Доцент на Електротехничком факултету у Београду Коста Јовановић је оценио да је велики ресурс Србије људи који познају ИТ технологије, али да проблем настаје када средњошколац заврши технички факултет он углавном долази пред дилему да ли да оде или остане у земљи.

"Проблем је што тако младом човеку пре свега треба место које је интелектуални изазов, где ће моћи даље да се развија и напредује. Плата јесте битна, али није пресудан фактор и зато ми треба да радимо на креирању таквих радних места и тржишта рада", рекао је Јовановић.

Он је као решење предложио развој међународне сарадње и јачу сарадњу привреде и науке.

Прочитајте целу вест
Strana:  1  2  3  4  5  6  7  [8]  9  10  >>  kraj

Чланство у ИЕА


Информације

Савез економиста Србије
Булевар Михајла Пупина 147
Добрињска 11
Тел: +381 11 3613-409; 2644-980
Факс: +381 11 3629-689
Е-пошта: office@ses.org.rs

Спонзори Vienna Economic Talks форума

Wiener StädtischeAIK bankaErsteTriglavUNIQARaiffeisen bankVojvodjanska bankaSagaUniCredit BankEurobank