Завршен је Копаоник бизнис форум 2012

11.03.16

Завршен 23. Копаоник бизнис форум

Последњег дана Копаоник бизнис форума, председник Савеза економиста Србије (СЕС) Александар Влаховић истакао је да су главне поруке да без структурних реформи не може да се изгради трајно одржив привредни раст, односно одржива привреда Србије.

Влаховић је нагласио да је тема Форума била како елиминисати "пукотине система" и да су у складу с тим закључци су да је неопходно елиминисати структурни дефицит.

"У овој и наредној години, када је у питању економска агенда владе, кључне мере морају бити усмерене на повећање ефикасности државне управе - рационализацију броја запослених, смањење удела трошкова државне управе у БДП-у. Мора се завршити посао на реструктуирању великих јавних предузећа, јер она не могу више да оптерећују буџет“, казао је Влаховић.

Прочитајте целу вест
10.03.16

Други дан Копаоник бизнис форума - пресек вечерњих панела

У вечерњим панелима другог дана Копаоник бизнис форума, расправљано је о низу тема из различитих друштвених области. На панелу о улагањима УАЕ у Србији, у први план је истакнуто да Арапи планирају велика улагања у пољопривредно предузеће Зобнатица код Бачке Тополе.

Извршни директор Зобнатице Суваиди Ал Саед кажу да планирају да примене савремену технологију и да велики број хектара земље покрију пластеницима и стакленицима.

Прочитајте целу вест
09.03.16

Други дан Копаоник бизнис форума

Пленарном седницом о улагањима у инфраструктуру, реформи државе и реструктурирању јавних предузећа отворен је други дан Копаоник бизнис форума. На првом панелу потпредседница Владе и министарка грађевине, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић најавила је да ће Коридор 10 бити потпуно завршен најкасније до почетка фебруара 2017.

"Вредност пројеката у путној инфраструктури износи близу три милијарде евра, а степен повучености кредита је око 60 одсто". Зорана Михајловић је истакла да ће Коридор 10 бити завршен скоро цео до краја године, али да ће можда остати део кроз Грделичку клисуру, што ће све бити завршено до почетка фебруара.
"То је за Србију од великог значаја и очекујемо ново запошљавање и нове инвестиције у наредних пет година дуж коридора", нагласила је Михајловић. Према њеним речима, реформа српских железница одвија се по плану и у наредних пет година мораће да оде око 6.000 радника, а у првој години око 2.000.
Она је истакла да за владу један од приоритета реформисање српских железница и подсетила да је железница зато подељена на четири предузећа - Србија карго, Србија воз, Инфраструктура железнице Србије и  Железнице Србије ад, како би железнички систем функционисао на новим тржишним основама.

Прочитајте целу вест
Strana:  1  2  3  4  5  6  7  [8]  9  10  >>  kraj

Српски економски весник

Нови број Cрпског економског весника

Чланство у ИЕА


Информације

Савез економиста Србије
Булевар Михајла Пупина 147
Добрињска 11
Тел: +381 11 3613-409; 2644-980
Факс: +381 11 3629-689
Е-пошта: office@ses.org.rs

Спонзори Vienna Economic Talks форума

Wiener StädtischeAIK bankaErsteTriglavUNIQARaiffeisen bankVojvodjanska bankaSagaUniCredit BankEurobank