Завршен је Копаоник бизнис форум 2012

10.10.16

Развој заснован на знању

За реформу српског образовног система потребно је променити начин финансирања факултета и запошљавања на њима, али и омогућити да се најбољи студенти школују у иностранству, како би, када се врате, својим знањем, искуством и контактима променили систем, једна је од порука панела “Развој заснован на знању” на овогодишњем Форум младих лидера Србије.

Доцент на Електротехничком факултету у Београду Коста Јовановић је оценио да је велики ресурс Србије људи који познају ИТ технологије, али да проблем настаје када средњошколац заврши технички факултет он углавном долази пред дилему да ли да оде или остане у земљи.

"Проблем је што тако младом човеку пре свега треба место које је интелектуални изазов, где ће моћи даље да се развија и напредује. Плата јесте битна, али није пресудан фактор и зато ми треба да радимо на креирању таквих радних места и тржишта рада", рекао је Јовановић.

Он је као решење предложио развој међународне сарадње и јачу сарадњу привреде и науке.

Прочитајте целу вест
10.10.16

Свечано отворен Форум младих лидера Србије

Коктелом добродошлице и поздравним говором директорке Бизнис инфо групе Биљане Степановић и председника Савеза економиста Србије Александра Влаховића вечерас је на Сребрном језеру почео Форум младих лидера Србије.

На том скупу ће више од 100 младих, успешних и амбициозних људи имати прилику да чују искуство најбољих српских привредника и могућност да остваре важне контакте како би једног дана управо они водили Србију и управљали њеном економијом, културом, образовним системом, науком...
ма.

Прочитајте целу вест
10.08.16

Forum mladih lidera Srbije - YES!

Youth.Energy.Success.
7-9. oktobar 2016. godine
Srebrno jezero, Hotel Danubia ParkKoji pod pokroviteljstvom Kopaonik biznis foruma organizuju
Savez ekonomista Srbije i Business Info Group

Cilj Foruma je da okupi 100 mladih lidera iz oblasti biznisa, nauke, društvenog aktivizma, obrazovanja, novih tehnologija, javnog života, kako bi se podstakao profesionalni razvoj i usavršavanje mladih, budućih nosilaca društvenog i privrednog razvoja  Srbije.

Ovaj trodnevni događaj okupiće i eminentne privrednike, mlade preduzetnike, istaknute javne ličnosti iz različitih oblasti, predstavnike medija.

Sve informacije o forumu (program, registracija i uslovi), dostupne su na sajtu BIG – Buduće konferencije


Strana:  1  2  3  4  5  6  [7]  8  9  10  >>  kraj

Српски економски весник

Нови број Cрпског економског весника

Чланство у ИЕА


Информације

Савез економиста Србије
Булевар Михајла Пупина 147
Добрињска 11
Тел: +381 11 3613-409; 2644-980
Факс: +381 11 3629-689
Е-пошта: office@ses.org.rs

Спонзори Vienna Economic Talks форума

Wiener StädtischeAIK bankaErsteTriglavUNIQARaiffeisen bankVojvodjanska bankaSagaUniCredit BankEurobank