Завршен је Копаоник бизнис форум 2012

09.03.17

Други дан Копаоник бизнис форума - други део

Потпредседница Владе и председница Координациног тела за родну равноправност Зорана Михајловић је изјавила поводом 8.марта да жене треба да буду солидарне и више се укључе у политички живот.
„Ово је борбени дан, знак сећања на жене које су изгубиле животе зато што су се бориле за женска права. Та права нису ништа већа и жене не траже већа права од оних која имају мушкарци, дакле иста права и исте услове. То је загарантовано уставом“.

Другог дана Копаоник бизнис форума на панелу „Образовање и научна политика - ухвати корак“ министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић поручио је да ће спона науке и привреде бити јача и боља, као и да је један од приоритета управо финаснсирање науке.

Прочитајте целу вест
09.03.17

Други дан Копаоник бизнис форума - први део

Други дан Копаоник бизнис форума обележили су наступи премијера Александра Вучића и четири министра Владе Србије. Председник Владе Републике Србије истакао је да у овој години очекује напредак Србије на Дуинг бизнис листи Светске банке за још 10-15 места, што је заслуга реформи које су почеле после 2014.

Вучић је нагласио да очекује додатни прилив страних инвестиција у Србију, за шта је потребна и политичка стабилност у региону. Такође, најавио је повећања плата и пензија, да ће се кренути и у смањење оптерећења на зараде, али је додао да ће се у то ићи опрезно како се не би реметила финансијска стабилност.

Прочитајте целу вест
08.03.17

Први дан Копаник бизнис форума

Копаоник бизнис форум свечано је отворен у присуству више од 1000 учесника - представника Владе, НБС, домаћих и страних привредника из банкарског, осигуравајућег, ИЦТ, сектора трговине, туризма, енергетике, пољопривреде, фармацеутске индустрије, амбасадора, дипломата, представника међународних финансијских инвестиција, економских аналитичара, теоретичара, међународних експерата, као и представника акредитованих медија.
Председник Савеза економиста Србије Влаховић рекао је да је време да ова генерација покаже способност да коначно трасира пут изласка из замке транзиционизма.

Прочитајте целу вест
Strana:  1  2  3  4  [5]  6  7  8  9  10  >>  kraj

Чланство у ИЕА


Информације

Савез економиста Србије
Булевар Михајла Пупина 147
Добрињска 11
Тел: +381 11 3613-409; 2644-980
Факс: +381 11 3629-689
Е-пошта: office@ses.org.rs

Спонзори Vienna Economic Talks форума

Wiener StädtischeAIK bankaErsteTriglavUNIQARaiffeisen bankVojvodjanska bankaSagaUniCredit BankEurobank