Завршен је Копаоник бизнис форум 2012

28.11.14

Споразум o међусобној сарадњи СЕС-а и Савеза економиста Црне Горе

Председник СЕС-а Александар Влаховић се сусрео са председником Савеза економиста Црне Горе, проф. Сашом Поповићем и председником Привредне коморе Црне Горе, Велимиром Мијушковићем.  Тема састанка је била планирање будуће сарадње која би се реализовала у организацији заједничких скупова, учешћа на различитим стручним окупљањима у организацији Коморе и Савеза појединачно, размена информација и анализа које се раде унутар ових асоцијација са намером унапређења економске теорије и праксе на овим просторима.

Прочитајте целу вест
03.09.14

Посета делегације Народна банке Србије

Председништво СЕС-а 3. септембра угостило је делегацију Народне банке Србије (НБС) на челу са гувернером др Јоргованком Табаковић. На конференцији за новинаре после састанка гувернера и њених сарадника са представницима СЕС-а, др Табаковић је изјавила да је разговор вођен о питањима као што су незапосленост, дугови и инфлација. Постигнута је сагласност да је за финансијску стабилност у земљи неопходна координација фискалне и монетарне политике, са јасно подељеним надлежностима. Гувернер НБС је истакла да је недовољна кредитна активност банака највећим делом последица недостатка тражње, односно немогућности привреде да планира дугорочне набавке и производњу. Зато ће НБС наставити да чини оно што је њен основни посао, да одржава стабилност цена и финансијског система јер је то у највећој мери доприноси финансијској консолидацији, реализацији планова запошљавања, стабилизацији и одрживости јавног дуга.

Прочитајте целу вест
25.07.14

Посета председника Владе Републике Србије

Председништво СЕС-а 25. јула угостило је председника Владе Републике Србије Александра Вучића и министра привреде и в.д. министра финансија проф. Душана Вујовића. Тема разговора представника Владе и чланова Председништва, била је реформска агенда Владе Републике Србије. Представници Владе су показали изузетну спремност да уваже предлоге и иницијативе економске струке.

На конференцији за медије која је одржана након састанка, в.д. министра финансија проф. Душан Вујовић најавио је усвајање ребаланса буџета којим би требало да се обезбеди довољно средстава за реализацију структурних мера, као што су средства за социјалне програме, наставак политике давања стимулација, привлачење нових инвеститора.  Овај састанак показао је да се реформе планирају на много ширем фронту него раније, тако да се не може говорити само о смањењу расхода и фискалној консолидацији у ужем смислу, већ о широј консолидацији која ће узети у обзир и могућности на страни прихода и на смањењу трошкова у јавним предузећима. Влада жели да наредних година већи део уштеде буџета буде остварен смањењем трошкова јавних предузећа, побољшаном наплатом њихових услуга и борбом против сиве економије.

Прочитајте целу вест
Strana:  početak  <<  21  [22]  23
Samit ministara finansija, guvernera i direktora poreskih uprava regiona
Kopaonik 2018
Партнер
Mastercard
Генерални спонзори
NLB
Blinking

Чланство у ИЕА


Информације

Савез економиста Србије
Булевар Михајла Пупина 147
11070 Нови Београд
Добрињска 11
11000 Београд
Тел: +381 11 3613-409; 2644-980
Факс: +381 11 3629-689
Е-пошта: office@ses.org.rs