Завршен је Копаоник бизнис форум 2012

25.07.14

Посета председника Владе Републике Србије

Председништво СЕС-а 25. јула угостило је председника Владе Републике Србије Александра Вучића и министра привреде и в.д. министра финансија проф. Душана Вујовића. Тема разговора представника Владе и чланова Председништва, била је реформска агенда Владе Републике Србије. Представници Владе су показали изузетну спремност да уваже предлоге и иницијативе економске струке.

На конференцији за медије која је одржана након састанка, в.д. министра финансија проф. Душан Вујовић најавио је усвајање ребаланса буџета којим би требало да се обезбеди довољно средстава за реализацију структурних мера, као што су средства за социјалне програме, наставак политике давања стимулација, привлачење нових инвеститора.  Овај састанак показао је да се реформе планирају на много ширем фронту него раније, тако да се не може говорити само о смањењу расхода и фискалној консолидацији у ужем смислу, већ о широј консолидацији која ће узети у обзир и могућности на страни прихода и на смањењу трошкова у јавним предузећима. Влада жели да наредних година већи део уштеде буџета буде остварен смањењем трошкова јавних предузећа, побољшаном наплатом њихових услуга и борбом против сиве економије.

Прочитајте целу вест
22.12.13

Додела повеље за изузетност

У среду 18. децембра, на свечаном коктелу коме су присуствовали чланови Савеза економиста Србије, чланови и кандидати Удружења корпоративних директора Србије, угледни гости и представници медија уприличена је свечана додела Повеље за изузетност, коју додељује Савез економиста Србије. Ове године, Повеља за изузетан допринос у области економске теорије и политике уручена је професору Павлу Петровићу, док је Повеља за изузетан допринос у области пословне економије и менаџмента додељена професору Момчилу Милисављевићу.

Погледајте галерију слика

14.01.13

СЕС је постао пуноправни члан Међународне економске асоцијације

Савез економиста Србије постао је пуноправни члан Међународне економске асоцијације (ИЕА) и једини је представник Србије у овој престижној организацији.

ИЕА је основана 1950. године као невладина организација на иницијативу Одељења за друштвене науке UNESCO-а, а од 1973. године члан је Међународног савета друштвених наука (International Social Science Council). Циљ ове организације која окупља најеминентнија национална економска удружења је да афирмише значај економске науке за развој глобалног друштва и суочавање са актуелним проблемима светске економије, и подстакне конструктивну сарадњу међу економистима из целог света кроз организовање научних скупова, заједничких истраживачких програма и објављивање публикација међународног карактера. Посебна пажња посвећена је проблемима земаља у развоју и начињени су значајни напори да се уз помоћ субвенција UNESCO-а, Светске банке, Европске комисије и других међународних организација, економисти ових земаља укључе у рад ИЕА.

Председник Савеза економиста Србије, Александар Влаховић, рекао је да је „пријем  у Међународну економску асоцијацију од велике важности не само за Савез Економиста већ и за Србију. У наредном периоду, Савез економиста Србије и његови чланови имаће прилику да редовним учешћем у активностима ове организације размењују идеје и добру праксу са својим интернационалним колегама и покушају да их приближе креаторима економских политика у Србији. Настојаћемо да, активним радом на скуповима и радним телима у организацији ИЕА,  добијемо прилику да у наредном десетогодишњем периоду будемо организатори важних међународних скупова под покровитељством  ИЕА“.

Међународна економска асоцијација има 69 чланова, у оквиру којих 55 пуноправних и 14 придружених чланова. Њен председник је уважени нобеловац и професор економије Joseph Stiglitz.

Strana:  početak  <<  21  [22]  23
Samit ministara finansija, guvernera i direktora poreskih uprava regiona
Kopaonik 2018
Партнер
Mastercard
Генерални спонзори
NLB
Blinking

Чланство у ИЕА


Информације

Савез економиста Србије
Булевар Михајла Пупина 147
11070 Нови Београд
Добрињска 11
11000 Београд
Тел: +381 11 3613-409; 2644-980
Факс: +381 11 3629-689
Е-пошта: office@ses.org.rs