Завршен је Копаоник бизнис форум 2012

10.10.16

Друштвени активизам

Проблем нашег друштва jе размишљање да jе неко други крив и да систем треба да се побрине за наше потребе, а заправо jе потребно да променимо начин размишљања и ствар преузмемо у своjе руке, пошто jе и у Србиjи могуће направити резултат, поручио jе данас извршни директор EГЗИT фондациjе Иван Петровић на форуму младих лидера Србиjе.

Петровић jе оценио да, када би се енергиjа коjа се троши на кукање и плач, уложила на нешто конкретно, нико не би имао потребу да напушта државу у потрази за бољим животом. Oн jе као пример навео резултате истраживања из 2012. коjе jе показало да средњошколци као идоле виде народне певаче и криминалце, и да jе зато EГЗИT фондациjа понудила алтернативу кроз акциjу “Youth heroes” (млади хероjи).

Прочитајте целу вест
10.10.16

Развој заснован на знању

За реформу српског образовног система потребно је променити начин финансирања факултета и запошљавања на њима, али и омогућити да се најбољи студенти школују у иностранству, како би, када се врате, својим знањем, искуством и контактима променили систем, једна је од порука панела “Развој заснован на знању” на овогодишњем Форум младих лидера Србије.

Доцент на Електротехничком факултету у Београду Коста Јовановић је оценио да је велики ресурс Србије људи који познају ИТ технологије, али да проблем настаје када средњошколац заврши технички факултет он углавном долази пред дилему да ли да оде или остане у земљи.

"Проблем је што тако младом човеку пре свега треба место које је интелектуални изазов, где ће моћи даље да се развија и напредује. Плата јесте битна, али није пресудан фактор и зато ми треба да радимо на креирању таквих радних места и тржишта рада", рекао је Јовановић.

Он је као решење предложио развој међународне сарадње и јачу сарадњу привреде и науке.

Прочитајте целу вест
10.10.16

Свечано отворен Форум младих лидера Србије

Коктелом добродошлице и поздравним говором директорке Бизнис инфо групе Биљане Степановић и председника Савеза економиста Србије Александра Влаховића вечерас је на Сребрном језеру почео Форум младих лидера Србије.

На том скупу ће више од 100 младих, успешних и амбициозних људи имати прилику да чују искуство најбољих српских привредника и могућност да остваре важне контакте како би једног дана управо они водили Србију и управљали њеном економијом, културом, образовним системом, науком...
ма.

Прочитајте целу вест
Strana:  početak  <<  11  12  13  14  15  [16]  17  18  19  20  >>  kraj
Samit ministara finansija, guvernera i direktora poreskih uprava regiona
Kopaonik 2018
Партнер
Mastercard
Генерални спонзори
NLB
Blinking

Чланство у ИЕА


Информације

Савез економиста Србије
Булевар Михајла Пупина 147
11070 Нови Београд
Добрињска 11
11000 Београд
Тел: +381 11 3613-409; 2644-980
Факс: +381 11 3629-689
Е-пошта: office@ses.org.rs