Завршен је Копаоник бизнис форум 2012

16.03.17

Трећи дан Копаоник бизнис форума

Последњег дана Копаоник бизнис форума министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин учествовао је на пленарној седници на тему - Друштвена инклузивност и инклузивност у односу на природи и истакао да су буџетске дотације за пензије смањене на 35 одсто укупног износа потребног за исплату пензионерских примања, са 48 одсто у 2012. години.

Александар Вулин је нагласио и да се очекује да до краја године те дотације буду смањене на 33 одсто.

„Приходи Фонда за пензијско и инвалидско осигурање су све већи јер је у порасту број запослених, а тиме и уплате по основу доприноса за обавезно пензијско осигурање. Сви економски показатељи потврђују да Србија иде у добром правцу, брже него што је било планирано. Број запослених у јавном сектору смањен је за 8,4 одсто, односно за око 62.000, од децембра 2013. године када је забрањено запошљавање у државној служби. Истовремено, број запослених у приватном сектору повећан је за скоро 135.000, тако да је било за приближно 73.000 више оних који уплаћају доприносе за пензијско осигурање”.

Вулин је додао и да у евиденцији Националне службе за запошљавање сада има 696.579 незапослених, а у 2012. било их је 761.485.

Мишел Сен Лот, директор УНИЦЕФа у Србији говорио је о томе колико је важно промовисање правичности и једнаких шанси за свако дете, као и да свако дете мора да има могућност да расте, развија своје вештине и потенцијале и доприноси својој породици и заједници.

„Србија несумљиво напредује у државној реформи, али Влада и други актери би требало додатно да се фокусирају на стратешку важност улагања у људски капитал, а нарочито у децу као најважнији ресурс у држави. Ако су деца здрава, образована, обучена да раде и способна да зараде пристојну плату, онда су и оснажена.

09.03.17

Други дан Копаоник бизнис форума - други део

Потпредседница Владе и председница Координациног тела за родну равноправност Зорана Михајловић је изјавила поводом 8.марта да жене треба да буду солидарне и више се укључе у политички живот.
„Ово је борбени дан, знак сећања на жене које су изгубиле животе зато што су се бориле за женска права. Та права нису ништа већа и жене не траже већа права од оних која имају мушкарци, дакле иста права и исте услове. То је загарантовано уставом“.

Другог дана Копаоник бизнис форума на панелу „Образовање и научна политика - ухвати корак“ министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић поручио је да ће спона науке и привреде бити јача и боља, као и да је један од приоритета управо финаснсирање науке.

Прочитајте целу вест
09.03.17

Други дан Копаоник бизнис форума - први део

Други дан Копаоник бизнис форума обележили су наступи премијера Александра Вучића и четири министра Владе Србије. Председник Владе Републике Србије истакао је да у овој години очекује напредак Србије на Дуинг бизнис листи Светске банке за још 10-15 места, што је заслуга реформи које су почеле после 2014.

Вучић је нагласио да очекује додатни прилив страних инвестиција у Србију, за шта је потребна и политичка стабилност у региону. Такође, најавио је повећања плата и пензија, да ће се кренути и у смањење оптерећења на зараде, али је додао да ће се у то ићи опрезно како се не би реметила финансијска стабилност.

Прочитајте целу вест
Strana:  1  2  3  4  5  6  7  8  9  [10]  >>  kraj
Kopaonik 2018
Партнер
Mastercard
Генерални спонзори
NLB
Blinking

Чланство у ИЕА


Информације

Савез економиста Србије
Булевар Михајла Пупина 147
11070 Нови Београд
Добрињска 11
11000 Београд
Тел: +381 11 3613-409; 2644-980
Факс: +381 11 3629-689
Е-пошта: office@ses.org.rs