Завршен је Копаоник бизнис форум 2012

10.03.16

Други дан Копаоник бизнис форума - пресек вечерњих панела

У вечерњим панелима другог дана Копаоник бизнис форума, расправљано је о низу тема из различитих друштвених области. На панелу о улагањима УАЕ у Србији, у први план је истакнуто да Арапи планирају велика улагања у пољопривредно предузеће Зобнатица код Бачке Тополе.

Извршни директор Зобнатице Суваиди Ал Саед кажу да планирају да примене савремену технологију и да велики број хектара земље покрију пластеницима и стакленицима.

Прочитајте целу вест
09.03.16

Други дан Копаоник бизнис форума

Пленарном седницом о улагањима у инфраструктуру, реформи државе и реструктурирању јавних предузећа отворен је други дан Копаоник бизнис форума. На првом панелу потпредседница Владе и министарка грађевине, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић најавила је да ће Коридор 10 бити потпуно завршен најкасније до почетка фебруара 2017.

"Вредност пројеката у путној инфраструктури износи близу три милијарде евра, а степен повучености кредита је око 60 одсто". Зорана Михајловић је истакла да ће Коридор 10 бити завршен скоро цео до краја године, али да ће можда остати део кроз Грделичку клисуру, што ће све бити завршено до почетка фебруара.
"То је за Србију од великог значаја и очекујемо ново запошљавање и нове инвестиције у наредних пет година дуж коридора", нагласила је Михајловић. Према њеним речима, реформа српских железница одвија се по плану и у наредних пет година мораће да оде око 6.000 радника, а у првој години око 2.000.
Она је истакла да за владу један од приоритета реформисање српских железница и подсетила да је железница зато подељена на четири предузећа - Србија карго, Србија воз, Инфраструктура железнице Србије и  Железнице Србије ад, како би железнички систем функционисао на новим тржишним основама.

Прочитајте целу вест
09.03.16

Завршен први дан Копаник бизнис форума

Вечерњи део програма првог дана 23. Копаоник бизнис форума почео је презентацијом анкете PricewaterhouseCoopers која показује да су пословни лидери у Србији оптимистичнији од колега у свету и 86 одсто њих верује да ће остварити раст у наредних годину дана. Владислав Цветковић из PricewaterhouseCoopers навео је да је код наших директора присутан мало већи оптимизам него у свету.
Истраживање показује да 31 одсто генералних директора у Србији мисли да ће у наредних 12 месеци доћи до појачаног привредног раста у свету и 95 одсто њих очекује раст прихода компаније у наредне три године.
За генералне директоре у Србији три највеће опасности по пословање су социјална нестабилност - 86 одсто, геополитичка криза - 81 одсто и преоптерећеност прописима - 79 одсто.
Анкета је спроведена од септембра до децембра 2015. и обухватила 1.409 генералних директора из 83 земље, укључујући и 42 директора из Србије.
Такође, 40 одсто директора у Србији очекује да ће повећати број запослених, 29 одсто да ће тај број остати исти и 31 одсто њих да ће смањити број радниика.

Прочитајте целу вест
Strana:  1  2  3  4  5  6  7  8  9  [10]  >>  kraj

Чланство у ИЕА


Информације

Савез економиста Србије
Булевар Михајла Пупина 147
Добрињска 11
Тел: +381 11 3613-409; 2644-980
Факс: +381 11 3629-689
Е-пошта: office@ses.org.rs

Спонзори Vienna Economic Talks форума

Wiener StädtischeAIK bankaErsteTriglavUNIQARaiffeisen bankVojvodjanska bankaSagaUniCredit BankEurobank