Завршен је Копаоник бизнис форум 2012

26.06.19

Самит министара финансија, гувернера и директора пореских управа региона

Самит министара финансија, гувернера и директора пореских управа региона одржан је од 13-15. јуна 2019. године у хотелу Сплендид у Бечићима, под називом „Финансијска и монетарна стабилност региона у условима успореног привредног раста у еврозони“. Традиционално, Самит представља највећи годишњи регионални финансијски и монетарни скуп и има за циљ развој дијалога и унапређење сарадње свих финансијских институција региона. Захваљујући снажној подршци наших домаћина, очекујемо да се ова сарадња прошири и на друге области од заједничког интереса. Надамо се да ће убудуће организација овог догађаја у великој мери помоћи да се отворе нове перспективе развоја читавог региона у стабилнијим условима. 

Током дводневног рада одржано је четири панела посвећених  фискалној консолидацији, привредном опоравку, јавном дугу, реформи пореске управе, сивој економији, предностима и манама аранжмана са Међународним монетарним фондом, ефектима чланства у Европској унији. Самиту је присуствовало око 200 учесника – представника министарстава финансија, централних банака и пореских управа из Србије, Црне Горе, Хрватске, Републике Српске, Федерације Босне и Херцеговине, Косова, Албаније и Македоније, банкара, привредника и других финансијских стручњака из региона.

Наредни Самит планиран од 11-13. јуна 2020. 

Погледајте галерију слика
06.05.19

I Седницa Председништва

На I Седници Председништва  у новом мандатном периоду одржаној  5. маја,  представљени су нови чланови Председништва: Дарко Будеч, Зоран Дракулић,  Ђорђо Маркеђани, Зоран Петровић, Марко Чадеж, Војислав Лазаревић и Живорад Васић.

За потпредседника је изабрана Драгијана Радоњић Петровић која је успешно обављала ову функцију и у претходном мандатном периоду.

Поред тога, изабрани су чланови Извршног одбора, председници и чланови функционалних целина СЕС-а, као и почасни чланови Председништва.

Списак чланова

У наставку састанка, дискутовано је о припреми предстојећих конференција: Самиту гувернера, министра финансија и директора ПУ региона у Бечићима као и Четвртој међународној конференцији о будућем образовању.

18.04.19

XLV Скупштина Савеза економиста Србије

У уторак  16. априла 2019. одржана је Изборна скупштина Савеза економиста Србије (СЕС). За председника СЕС-а  поново је изабран Александар Влаховић, a за председника Скупштине проф. Коста Јосифидис. Такође, изабрани су нови чланови Председништва и Надзорног одбора СЕС-а.
   
Чланови Председништва и Надзорног одбора  

Сагласно Статуту и програмској оријентацији делатност СЕС-а ће се у наредном периоду одвијати кроз  унапређење и подизање квалитета традиционалних активности као што су: саветовања економиста, публицистичка активност, сарадња са друштвима економиста, колективним члановима и другим сродним организацијама, као и додела годишњих награда. Поред тога већа пажња биће посвећена унапређењу регионалне сарадње.

Програм рада у наредном периоду

Погледајте галерију слика
Strana:  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  >>  kraj
Samit ministara finansija, guvernera i direktora poreskih uprava regiona
Kopaonik 2018
Партнер
Mastercard
Генерални спонзори
NLB
Blinking

Чланство у ИЕА


Информације

Савез економиста Србије
Булевар Михајла Пупина 147
11070 Нови Београд
Добрињска 11
11000 Београд
Тел: +381 11 3613-409; 2644-980
Факс: +381 11 3629-689
Е-пошта: office@ses.org.rs