Завршен је Копаоник бизнис форум 2012

21.12.18

СТРУКТУРНЕ РЕФОРМЕ Као предуслов за постизање већег привредног раста у земљама региона Западног Балкана

СТРУКТУРНЕ РЕФОРМЕ Као предуслов за постизање већег привредног раста у земљама региона Западног Балкана - Јавна дебата: "Изазови регионалне економске сарадње" са Александром Влаховићем

Настављајући успешну праксу организовања дебата од интереса за пословну заједницу како би се разговарало о питањима значајним за економски развој, 13. децембра 2018. године, у Привредној комори Македоније, у присуству великог броја привредника одржана је панел дискусија на тему "Изазови регионалне економске сарадње", на којој су учествовали председник Привредне коморе Македоније Бранко Азески и председник Савезе економиста Србије Александар Влаховић.

На трибини се разговарало о изазовима регионалне економске сарадње као неопходном предуслову за будућност Западног Балкана у целини и за сваку земљу појединачно, како је Копаоник бизнис форум  је израстао у један од најзначајнијих догађаја за пословну заједницу, као и о спровођењу процеса приватизације у овим земљама.

Присутни привредници су отворили расправу на неколико питања, укључујући и питања о утицају модела приватизације који је спроведен у овим земљама на актуелна економска кретања, утицај дуга на укупна макроекономска кретања, као и препоруке за постизање вишег стандарда и веће стопе привредног раста.

У склопу препорука, Влаховић је нагласио да је неопходно радити на јачању регионалне економске сарадње, имајући у виду да су земље региона мале и недовољно конкурентне, привлачењу страних директних инвестиција, али и подстицању домаћих улагања, преузимању корака за структурне реформе и изградњи јаких институција које ће одговорити на потребе тржишта, као и стварању услова за раст и развој малих и средњих предузећа.

Погледајте галерију слика
19.12.18

Додела Повеље за изузетност

У уторак 18. децембра 2018. године, у присуству великог броја чланова и пријатеља Савеза економиста Србије, на традиционалном годишњем коктелу уприличена је додела Повеље за изузетност  - проф. Кости Јосифидису, редовном професору Економског факултета у Суботици, Универзитета у Новом Саду, за изузетан допринос у области економске теорије и политике и госпођи Драгињи Ђурић, председници Извршног одбора Banca Intesa, за изузетан допринос у области пословне економије и менаџмента. 

Почев од 2010. године Савез економиста Србије додељује Повеље за изузетност великанима српске економске и привредне сцене. У протеклом периоду Повеља за изузетан допринос у области економске теорије и политике додељена је: проф. Љубомир Маџару, проф. Љубиши Адамовићу, проф. Николи Стевановићу, проф. Павлу Петровићу, проф. Јурију Бајецу, проф. Душану Вујовићу, проф. Мирољубу Лабусу и проф. Јовану Ранковићу, док је Повеља за изузетан допринос у области пословне економије и менаџмента уручена: Николи Павичићу, Драгољубу Вукадиновићу, Слободану Петровићу, проф. Момчилу Милисављевићу, Радету Свилару, Мићи Мићићу, Миодрагу Бабићу и Миодрагу Костићу.

Такође, уручене су и повеље најбољим студентима најбољим студентима реномираних факултета економије у Србији, којима је обезбеђено и бесплатно присуство на предстојећем Копаоник бизнис форуму, и то: Ани Петровић, Економски факултет Београд, Ани Пушици, Економски факултет Ниш, Јовани Симић, Економски факултет Крагујевац, Денис Куштеру, Економски факултет Суботица и Жељко Јојићу, ФЕФА.

Погледајте галерију слика
14.11.18

XXVI Копаоник бизнис форум

Савез економиста Србије, у партнерству са компанијом Mastercard, организујe XXVI Копаоник бизнис форум. Овогодишњи форум биће одржан од 03-06. марта 2019. у Конгресном центру хотела Гранд на Копаонику. Ове године очекујемо преко 1500 учесника, уважених професора, државних званичника, чланова дипломатског кора, пословних људи, домаћих и страних инвеститора, представнике међународних финансијских организација. Последњих десет година концепцијски покровитељ форума је Председник Владе Републике Србије.

Централна тема Форума је:

Србија десет година после велике рецесије: снажан раст као императив

Програм форума, његова структура и листа учесника биће објављени до 15. децембра ове године на сајту форума www.kopaonikbusinessforum.rs . У припремном периоду и током самог форума, биће постављене све информације о агенди, учесницима, спонзорима, као и дневни преглед вести и најзначајнијих дешавања на форуму. Такође, преко youtube канала биће обезбеђен директан пренос комплетног тока форума, а након завршетка форума, биће постављени  видео снимци свих сесија и панела, као и фото галерија догађаја. Пријава учесника почиње 10. јануара 2019. године.

Као организатори Копаоник бизнис форума, желимо да одржавамо и негујемо сарадњу између релевантних учесника и на тај начин понудимо  интерактивну платформу за размену мишљења, аргументовану, конструктивну расправу, сагледавајући при томе кључне реформске изазове из различитих углова: политичког и привредног, микро и макро економског, из угла реалног и финансијског сектора, домаћих и страних инвеститора, приватних и јавних предузећа, теорије и праксе. Форум тежи да буде истински празник за економисте, сајам идеја,  као и својеврсни годишњи reality check за креаторе економских политика, место на коме се сумирају резултати економске политике наше земље између два догађаја.

Strana:  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  >>  kraj
Kopaonik 2018
Партнер
Mastercard
Генерални спонзори
NLB
Blinking

Чланство у ИЕА


Информације

Савез економиста Србије
Булевар Михајла Пупина 147
11070 Нови Београд
Добрињска 11
11000 Београд
Тел: +381 11 3613-409; 2644-980
Факс: +381 11 3629-689
Е-пошта: office@ses.org.rs